суббота, 13 апреля 2013 г.

Рефлексія. Модуль 11

З усього того, чому я навчилася на цьому тренінгу, на мою думку, найефективнішим для навчання моїх учнів буде ведення вікі-сторінок, ведення власних блогів, а також я думаю, що всеж таки метод проектів дуже ефективний для навчання різних за навченiстю учнів.
Я думаю, що залучення учнів до самонавчання, самооцінки та взаємооцінки результатів своєї діяльності сприяє засвоєнню навичок ХХІ століття.

пятница, 12 апреля 2013 г.

Рефлексія. Модуль 10

Сьогдні  ми обговорювали можливості  керуваня навчальним процесом у класі, де навчання здійснюється за методом проектів. Звернули увагу на педагогічні технології та прийоми навчання задля досягнення навчальних цілей.Спланували , як буде вивчати обрану тему в своєму класі та створили інструктивні матеріали, які допоможуть учням з використанням комп'ютерних технологій при виконанні навчальних проектів. 

четверг, 11 апреля 2013 г.

Рефлексія. Модуль 9

Сьогодні ми працювали в швидкому темпі, це мені сподобалось. Взяла собі на замітку створення шаблонів робіт для учнів з проблемами у навчанні.
Фасилітація - слово незвичне для вуха, але суть мені зрозуміла.
Дуже продуктивний день.
Працювали ми єдиною командою. Спільна робота нас з'єднала . Дякую всім учасникам тренінгу за співпрацю, а особливо Офіцеровій Тетяні Іваніввні та нашому тренеру.

среда, 10 апреля 2013 г.

Рефлексія. Модуль 8

Сьогодні ми обговорили ідеї залучення учнів до оцінювання, допрацювали плани оцінювання. 
Я створила форми для підсумкового оцінювання, переглянула і оцінила приклади робіт учнів. 
 Цей модуль допоміг мені обдумати, що означає «оцінювання, зосереджене на потребах учнів», а саме: яким чином створення системи оцінювання допоможе мені покращити навчальний процес, як залучення учнів до процесу оцінювання змінює їх ставлення до навчання та допоможе досягненню поставлених навчальних цілей.
Я зрозуміла нарешті, що оцінювання, яке будується навколо навчальних потреб учнів, має акцентувати увагу як на змісті навчальної теми, так і на навичках 21 століття. 
Електронна бібліотека мене вразила великою кількістю різнообразних форм і шаблонів, які можна вільно використовувати (змінювати для своїх потреб).

вторник, 9 апреля 2013 г.

Рефлексія. Модуль 7


Пройшовши модуль 7, я виявила для себе позитивні моменти:
по-перше, створивши учнівський приклад, я "відчула" все те навантаження, яке "поклала" на учнів;
по-друге, визначила для себе, що я намагаюся отримати в кінцевому варіанті.
Така робота дозволяє поліпшити планування теми.

понедельник, 8 апреля 2013 г.

Рефлексія. Модуль 6.

Цей модуль допоміг мені поміркувати про те, які зміни може внести використання сервісів Веб 2.0 щодо спілкування та співпраці у навчанні моїх учнів, а саме:
- створення спільних документів
- електронне листування, передача створених файлів
- обговорення, обмін думками
- створення у блогах додаткових посилань, опитувань
Є певне занепокоєння щодо збільшення часу, який учні будуть проводити за комп'ютером

суббота, 6 апреля 2013 г.

Рефлексія. Модуль 5


Цей модуль допоміг мені поміркувати про те, які зміни може внести використання Інтернет-ресурсів у процес навчання моїх учнів, а саме:
- інтернет - це потужне джерело інформації, проте неможна повністю довіряти всім ресурсам, треба критично відноситись до цього - мені здається дуже слушна думкаж
- корисним для себе вважаю і адаптацію оцінювання інтернет-сайтів відповідно до  завдань власного проекту